Bacalao al Pil Pil
Lag en annerledes bacalao med hvitløk, chili og kaldpresset olivenolje som ingredienser. Denne oppskriften er en kokkekunst i seg selv.
Fremgangsmåte
Skjær klippfisken i serveringsstykker.
Varm opp olivenoljen i en vidbunnet kasserolle.
Ha i hvitløk og la de bli lysebrune på svak varme, det tar ca. 15 minutter.
Ta hvitløken opp av oljen og legg på tørkepapir.
Skjær chili i store biter og stek i oljen i ca. 4 minutter.
Ta chilien opp av oljen og legg på tørkepapiret sammen med hvitløken.
Legg fiskestykkene i oljen med kjøttsiden ned og kok i ca. 4 minutter.
Snu fisken og kok i ca. 2 minutter.
Avkjøl oljen til 60 °C.
Begynn å rulle kasserollen så oljen holdes i bevegelse, og husk å holde 60 °C.
Etter ca. 15 minutter vil sausen begynne å tykne og ligne litt på tynn majones.
Sausen må ikke koke etter den har tyknet, da vil den skille seg.
Ha fisken på et serveringsfat med hvitløk, chili og persille over, og med sausen rundt.
Server med brød ved siden av.