Foto: krabbe.no
Krabbedumplings
Dumplings er en asiatisk favoritt som kan dampes, kokes, eller stekes! Denne varianten er fylt med krabbe og kokt i smakfull soppbuljong!
Fremgangsmåte
- Start med soppbuljongen. Del champingnon i to og stek hardt på snittsiden. Legg over i en kjele med vann og kok opp. La trekke i ca 1,5 time. Sil av buljongen og reduser til halvparten.
- Del kålen i båter slik at stilken fortsatt er med og holder kålbladene på plass. Gni litt olje på snittflatene på kålen, og dryss over salt og pepper.
- Grill kålen ca. 2-3 minutter på hver side. Når kålen er mør kan den pensles med god olivenolje.
Krabbedumplings:
- Bland deigen til en jevn farse. Tilsett ingefær og vårløk, og smak til med soyasaus og eddik.
- Ha litt vann på fingrene og stryk kanten rundt hele gyoza-arket. Dette er for at de enkelt skal kunne limes sammen.
- Legg 2-3 ts med krabbefyll i midten av gyoza-arket og lukk dumplingsene kant til kant.
- Damp dumplingsene i soppbuljongen under lokk i ca. 3 min.