Ovnsbakt snøkrabbe med urtesmør
Snøkrabben blir sett på som kongekrabbens lillebror, bare i en mindre utgave og med en søtere smak. Stek den i urtesmør, og server med brød og salat ved siden av.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.
- Legg snøkrabbebitene på et stekebrett med kjøttet opp.
Urtesmør
- Finhakk hvitløk og timian, og kjør det glatt i en blender med romtemperert smør, paprikapulver, karri og pepper.
- Ha urtesmøret over snøkrabbekjøttet og stek i stekeovnen i 5 minutter.
- Press over saften av lime før servering.
- Server snøkrabbe med brød og en frisk salat.
Tips: Ha gjerne urtesmøret som er igjen på stekebrettet i en skål, og server det ved siden av.