Grillet laksekebab med hummus
Kebab er typisk sørafrikansk mat der også laksen har fått sin plass. Laks i stedet for kjøtt i kebaben smaker kjempegodt.
Grillet laksekebab med hummus er en svært anvendelig rett som kan brukes sammen med salat, i en wrap, som en forrett eller som et fullgodt hovedmåltid.
Fremgangsmåte
Varm opp grillen. Denne prosessen kan og gjøres i en tørr, varm rykende stekepanne om grillen ikke er tilgjengelig. Eller det begynner å regne.
Det finnes minst hundre oppskrifter på hummus. Det er enkelt å lage. Her er en oppskrift.
- Skjær laksen i litt store terninger.
- Legg laksen i en bolle og hell på olivenolje. Tilsett salt og pepper.
- Rist tortillaen før du starter å grille laksen.
- Skjær opp tomatene og chilien og tilsett hummusen på alle fire tortillaene.
- Grill deretter laksen på høy varme i 30 sekunder på hver side.
Laksekebaben serveres umiddelbart på tortillaen sammen med ristede pinjekjerner, tomater, chilli og fersk koriander. Press over litt fersk sitron og nyt smaken av Sør-Afrika.
Enjoy your meal!
Kokkens notater: “Pensle” gjerne fisken med noen rosmarinkvister under steking. Det gir fisken en ekstra aroma. Du kan også bruke andre urter som estragon, timian og basilikum.