Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones
Med hjemmelaget burgerbrød og sitronmajones blir lakseburgeren ekstra god og saftig. Burger av laks er et sunt og friskt alternativ til middagen.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 220 °C.
Finhakk laksefileten og bladpersille, og bland sammen med salt og pepper.
Form en flat lakseburger pr. porsjon og stek dem på middels varme i margarin i 2-3 minutter på hver side.
Burgerbrød
Rør ut gjæren i lunkent vann, og bland sammen med hvetemel, olivenolje og salt.
Elt deigen godt og la heve til dobbel størrelse. Deigen skal være litt fuktig.
Del deigen i jevnstore emner, og bak ut til små flate emner.
Legg på et stekebrett med bakepapir, pensle med melk og dryss med sesamfrø.
Hev til dobbel størrelse og stek dem i i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Majones
Bland eggeplomme og sennep.
Tilsett olivenolje forsiktig under kraftig pisking. Hvis majonesen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server lakseburgerne i lune burgerbrød med sitronmajones, agurk og salat.
Tips: Du kan også kjøpe ferdig sitronmajones og burgerbrød i butikken.