Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Grillet sei i folie

I denne oppskriften får seien deilig smak av urter, chili og sitrongress når du griller den i folie. Sammen med grillede nypoteter skaper seien sommer på tallerkenen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Dryss salt på seifileten og la den hvile i ca. 10 minutter.
  • Kok nypotet til de er nesten møre, avkjøl og skjær dem i tykke skiver.
  • Legg seien på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje og dryss over korianderfrø.
  • Riv skall og press saft av lime, finhakk chili, sitrongress og mynte.
  • Bland skall og saft av lime med chili, sitrongress og mynte, og smør blandingen over seien.
  • Brett aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutter, under lokk hvis grillen har det.
  • Pensle potetene med litt olje og grill dem på begge sider.
  • Åpne aluminiumsfolien med sei og dryss finhakket koriander over før servering.

Salat

  • Riv salat og grovhakk bladpersille.
  • Finhakk rødløk, og skjær agurk og eple i terninger.

Dressing

  • Grovhakk hasselnøtter, og bland med honning, eplecidereddik og olivenolje.
  • Smak til dressingen med salt, pepper og litt sesamolje.
  • Bland dressingen forsiktig inn i salaten.
  • Server grillet sei og potet med salaten ved siden av.