Grillet sei i folie
I denne oppskriften får seien deilig smak av urter, chili og sitrongress når du griller den i folie. Sammen med grillede nypoteter skaper seien sommer på tallerkenen.
Fremgangsmåte
-
Dryss salt på seifileten og la den hvile i ca. 10 minutter.
-
Kok nypotet til de er nesten møre, avkjøl og skjær dem i tykke skiver.
-
Legg seien på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje og dryss over korianderfrø.
-
Riv skall og press saft av lime, finhakk chili, sitrongress og mynte.
-
Bland skall og saft av lime med chili, sitrongress og mynte, og smør blandingen over seien.
-
Brett aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutter, under lokk hvis grillen har det.
-
Pensle potetene med litt olje og grill dem på begge sider.
-
Åpne aluminiumsfolien med sei og dryss finhakket koriander over før servering.
Salat
-
Riv salat og grovhakk bladpersille.
-
Finhakk rødløk, og skjær agurk og eple i terninger.
Dressing
-
Grovhakk hasselnøtter, og bland med honning, eplecidereddik og olivenolje.
-
Smak til dressingen med salt, pepper og litt sesamolje.
-
Bland dressingen forsiktig inn i salaten.
Server grillet sei og potet med salaten ved siden av.