Grillet sei i folie
I denne oppskriften får seien deilig smak av urter, chili og sitrongress når du griller den i folie. Sammen med grillede nypoteter skaper seien sommer på tallerkenen.
Fremgangsmåte
- Dryss salt på seifileten og la den hvile i ca. 10 minutter.
- Kok nypotet til de er nesten møre, avkjøl og skjær dem i tykke skiver.
- Legg seien på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje og dryss over korianderfrø.
- Riv skall og press saft av lime, finhakk chili, sitrongress og mynte.
- Bland skall og saft av lime med chili, sitrongress og mynte, og smør blandingen over seien.
- Brett aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutter, under lokk hvis grillen har det.
- Pensle potetene med litt olje og grill dem på begge sider.
- Åpne aluminiumsfolien med sei og dryss finhakket koriander over før servering.
Salat
- Riv salat og grovhakk bladpersille.
- Finhakk rødløk, og skjær agurk og eple i terninger.
Dressing
- Grovhakk hasselnøtter, og bland med honning, eplecidereddik og olivenolje.
- Smak til dressingen med salt, pepper og litt sesamolje.
- Bland dressingen forsiktig inn i salaten.
- Server grillet sei og potet med salaten ved siden av.