Ingefær- og appelsinsild
Sild er en av klassikerne på koldtbordet når det er høytid. I denne oppskriften med appelsin og ingefær vil du få en friskere smak på silden.
Fremgangsmåte
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
Skjær sildefiletene i biter.
Skrell og skjær det gule på appelsinskallet i tynne strimler.
Forvell appelsinskallet ved å koke opp skallet i kaldt, usaltet vann og sile av kokevannet. Dette gjøres to ganger.
Riv ingefær og skjær løk i tynne strimler.
Eddiklake
Bland eddik, sukker og vann.
Kok opp og sett til side for avkjøling.
Tilsett appelsinskall og revet ingefær.
Legg sild, løk, laurbærblad og sortpepper lagvis i et glass. Hell over avkjølt eddiklake.
Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.