Sennepssild med løyrom
Sennepssild er en klassiker som passer utmerket på et koldtbord. I denne oppskriften tilsettes både løyrom og urter noe som gir den en frisk og spennende smak.
Fremgangsmåte
Rør sammen vann, hvitvinseddik, salt og sukker til alt er oppløst.
Hell eddiklaken over sildefiletene, legg på lokk og sett i kjøleskap til neste dag. Dersom du tar utgangspunkt i krydder- eller saltsildfilet lar du dem ligge i kaldt vann ca. 30 minutter i stedet for å legge dem i eddiklake over natten.
La silden renne av seg på et tørkepapir, og fjern alle synlige bein. Skjær så sildefiletene opp i ca. 1-2 cm brede biter.
Sennepssaus
Rør sammen eggeplomme, og spe med en blanding av solsikkeolje og olivenolje mens du rører kontinuerlig med en visp til den får en konsistens som majones.
Rør crème fraîche inn i majonesen. Tilsett sennep, løyrom, finhakket estragon og gressløk, og bland alt godt sammen. Vend så inn sildebitene.
Skjær rugbrød i tynne skiver, og skjær vekk skorpen. Del hver skive i 4 biter og legg på sennepssild.
Pynt med tynne ringer av purre og gjerne litt gressløk.