Barnas sprø fiskepinner med ertepuré og stekt søtpotet
Disse fiskepinnene er enkle å lage og morsomme å spise, også for hele familien. Fisken med tilbehør inneholder viktige næringsstoffer som er bra for barn i vekst.
Fremgangsmåte
Skjær torsk biter og sjekk for bein.
Ha hvetemel i en bolle, pisk egg i en annen bolle, og ha havregryn i en tredje bolle.
Vend fiskebitene først i hvetemel, så i egg og rull dem deretter i havregryn.
Stek fiskepinnene på middels varme til de er gylne og sprø på alle sider, ca. 2 minutter.
Ertepuré
Kok erter møre i usaltet vann i ca. 4 minutter.
Hell av kokevannet i en skål.
Tilsett kokosmelk, vann, eggeplomme og mynte.
Spe på med litt av kokevannet og mos med en stavmikser til ønsket konsistens.
Søtpotet
Skjær søtpotet i båter og kok i usaltet vann i ca. 5 minutter.
La potetbåtene renne av seg og stek dem gylne i smør i en varm stekepanne.
Server fiskepinner med ertepuré og søtpotet til barn fra 12 måneder og opp.
Tips: Dersom man øsker å lage denne retten til en mindre baby kan man mose alle ingrediensese i en foodprosessor. Du kan også erstatte søtpotet med vanlig potet.