Fish&chips
Det er en grunn til at britene spiser millioner av måltider med fish & chips i året – det er rett og slett snaddermat som passer godt sommer som vinter. Prøv denne oppskriften med klassisk tilbehør som erter og tartarsaus!
Fremgangsmåte
- Tørk torskefileten godt og skjær i ønskede stykker.
- Dryss med salt og pepper.
Frityrrøre
- Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann.
- Rør sammen til en jevn røre og la den så få hvile i kjøleskapet i 20 minutter.
- Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 °C.
- Dypp torskestykkene i frityrrøren, og la røren renne litt av.
- Stek stykkene i oljen, to og to om gangen.
- La dem steke i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø.
- Legg dem over på tørkepapir.
Tartarsaus
- Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk.
- Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.
- Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.
Server den frityrstekte fisken med pommes frites, erter, tartarsaus og sitronbåter. Så er det bare å nyte maten og få feriefølelsen av England!
Enjoy your meal!
Kokkens tips: Prøv gjerne også hyse/kolje i denne retten. Hyse er en god og rimelig hvit fisk som selges i de mange matbutikker.