Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett

Blåskjell med eplesaus og sprøstekte poteter

Å tilberede blåskjell er enklere enn du tror! Her er en oppskrift med en deilig eplesaus og sprøstekte poteter. Denne oppskriften er en av finalistene i "Godfisk-klassen", en kokkekonkurranse for elever i forbindelse med Bergen matfestival.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sprøstekte poteter

  • Kok opp nok vann til å dekke potetene, og ha godt med havsalt i vannet. 
  •  Tilsett potetene og kok til de er møre, sil av saltvannet og la potetene dampe tørre.
  • Varm opp olje i en gryte til ca 180 °C. Friter potetene i et par runder og legg over på tørkepapir når de er sprø.

Blåskjell med eplesaus

  • Rengjør blåskjellene grundig under rennende vann og kast eventuelle skjell som ikke lukker seg når du trykker på dem. 
  • Varm opp en stor kjele eller gryte over middels til høy varme og tilsett smør.
  • Finhakk løken, sitrontimian, koriander og stek i noen minutter sammen med finhakket hvitløk til løken er myk og gjennomsiktig. Om du vil, kan du bruke ramsløkpuré i erstatning for hvitløk. 
  • Hell i eplemost (du kan også bruke eplekonsentrat eller hvitvin) og vann og la det koke i noen minutter. 
  • Legg blåskjellene i gryten og rør forsiktig.
  • Sett på lokket og la blåskjellene dampe i omtrent 5-7 minutter, eller til skjellene har åpnet seg.
  • Rist gryten forsiktig av og til.
  • Smak til med salt og eventuelt sitron.
  • Server blåskjellene i store boller, dryss over blomster og server med friterte poteter og hvitløksmajones på siden.