Photo: Marius Fiskum
Moules frites
Blåskjell smaker utrolig godt og er i tillegg raskt å lage.
Med hjemmelagde potetbåter og aïoli blir retten fort en ny favoritt!
Fremgangsmåte
Enkle potetbåter
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.
Tilberede blåskjellene
- Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
- Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg.
Vend inn hakket persille og server!