Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Blåskjell med curry

I denne oppskriften får blåskjell en god smak med sitrongress og curry paste. Av kraften fra blåskjellene lages en smakfull saus med matfløte, lime og koriander.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk sjalottløk, skjær fennikel og purre i tynne skiver, og skjær kjernen i sitrongresset i biter.

  • Surr grønnsakene i smør og curry paste.

  • Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og la koke til blåskjellene åpner seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Saus

  • Sil kraften av blåskjellene og kok den opp sammen med matfløte.

  • Pisk inn smør og smak til med limeskall, limesaft og frisk koriander.

Server blåskjell med sausen over.