Blåskjell med smak av Provence

Dette er oppskriften på en smakfull blåskjellrett med smak av Provence. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk løk, hvitløk og timian, og fres i olje i en stor kasserolle.

  • Tilsett hvitvin og kok opp.

  • Ha i blåskjellene og la det koke på høy varme til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Rist på kasserollen et par ganger i løpet av koketiden.

  • Kast blåskjell som ikke har åpnet seg.

  • Rens skjellene og la en del av skallet være igjen. Legg blåskjellene i en serveringsform.

  • Kok opp blåskjellkraften, tilsett fløte og kok i 4-5 mintter.

  • Smak til med salt og ev. litt hvitløk, og skum med en stavmikser.

Topping

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Strimle baconskivene, og finhakk hvitløk, chili og persille.

  • Stek bacon og hvitløk, og tilsett chili og grønne bønner mot slutten.

  • Rør inn tomat og persille, og ha blandingen over blåskjellene i formen.

Server blåskjellene med skummet på toppen.