Photo: Studio Dreyer Hensley
Fisk- og skalldyrsuppe
I denne oppskriften er mange av havets skatter samlet i en suppe. Men paprika, tomat, purre, chili og basilikum er dette en spennende suppe for spesielle anledninger.
Fremgangsmåte
Skjær laks- og seifilet i terninger på ca. 3 cm.
Skjær potet, gulrot, purre og paprika i små terninger.
Finhakk hvitløk og bland sammen med olje.
Surr grønnsaksterningene i oljeblandingen i en kasserolle.
Hakk de hermetiske tomatene, bland med buljongterning og ha sammen med grønnsakene.
Fyll på med vann, kok opp og spe med matfløte.
Smak til med provencekrydder, chilipulver og pepper.
La suppen koke i ca. 20 minutter.
Tilsett fisken og kok videre i ca. 10 minutter.
Ha i blåskjell de siste 5 minuttene av koketiden.
Tilsett rekene like før servering.
Server suppen med hvitløksbrød.