Pasta med sei, tomat og basilikum

Pasta med sei, tomat og basilikum

Pasta er enkelt å lage og smaker godt med en hjemmelaget tomatsaus på italiensk vis. Med sei og basilikum i sausen blir det en perfekt middag. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,66667

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Skjær seien i terninger. 

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Finhakk sjalottløk og surr blank i olivenolje. Tilsett tomatterningene og tomatpuré, og la sausen koke på svak varme noen minutter. 

  • Smak til med salt og pepper, og ha i finhakket basilikum og gressløk.

  • Ha fisketerningene i sausen og la disse trekke i 2-3 minutter.

Sil kokevannet av pastaen og server den med tomatsausen.