Seiburger med tomatsalsa og ris
En burger må nødvendigvis ikke serveres i brød, og det viser denne oppskriften. Her er seiburger servert med en hjemmelaget tomatsalsa og kokt ris.
Fremgangsmåte
Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.
Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder eller smakstilsetninger.
Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.
Tomatsalsa
Vask, rens og finhakk løk og hvitløk, chili og koriander.
Sil kraften av de hermetiske tomatene.
Surr finhakket løk og hvitløk i olje på svak varme.
Tilsett chili og tomat, og la det hele koke 3-4 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Rør inn finhakket koriander.
Server nystekte seiburgere med tomatsalsa og ris ved siden av.
Tips: Denne oppskriften kan du variere med filet av sei, laks, sild eller makrell, ett eller to fiskeslag i blanding.