Seigryte med gulrot og purre

Seigryte med gulrot og purre

På en kald vinterdag egner denne seigryten seg ekstra godt. Mens du fyrer i peisen står gryten og godgjør seg. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,07692

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær seien i serveringsstykker.

  • Finhakk timian, skjær gulrot i skiver og purre i ringer.

  • Ha vann i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.

  • Kok gulrot i 2 minutter under lokk og ha i purre. 

  • Rør maisennamel inn i seterrømme, sammen med halvparten av timian, salt og pepper.

  • Hell det over grønnsakene og gi det et oppkok. 

  • Ha seien i gryten og kok på svak varme under lokk til alt er mørt, ca. 10 minutter. Snu gjerne fisken en gang i løpet av koketiden.

  • Dryss over resten av timian, salt og pepper, og saften av sitron rett før servering. 

Server seigryten med kokte poteter.

Tips: Seterrømmen kan fint byttes ut med lett crème fraîche som et lettere alternativ.