Photo: Studio Dreyer Hensley
Blåskjell med hvitvin
Blåskjell med hvitvin og hvitløk passer perfekt når du skal invitere gjester, enten som hovedrett eller som forrett. Enkelt og raskt!
Fremgangsmåte
-
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
-
Kast skjell som ikke lukker seg.
-
Finhakk løk, og purre, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.
-
Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
-
Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
-
Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
-
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
-
Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk. Rist på kasserollen og kok opp.
- Finhakk bladpersille og tilsett denne rett før servering.
Server med brød ved siden av.