Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
Cooking time20 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Blåskjell med hvitvin

Blåskjell med hvitvin og hvitløk passer perfekt når du skal invitere gjester, enten som hovedrett eller som forrett. Enkelt og raskt!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk løk, og purre, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.
  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
  • Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk. Rist på kasserollen og kok opp.
  • Finhakk bladpersille og tilsett denne rett før servering.
  • Server med brød ved siden av.