Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Blåskjellsalat

Lag en smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker til middag. Denne oppskriften passer også godt når du vil lage en spesiell lunsj.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.

  • Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

  • Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.

  • Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.

  • Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.

  • Vask salaten.

  • Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.

Server salaten med brød ved siden av.