Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Hjerteskjell med pasta og tomater

Denne pastaretten med hjerteskjell og tomater er en lett og frisk rett. Hvis du ikke har hjerteskjell kan du bruke annen tilgjengelig sjømat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • La hjerteskjell ligge i kaldt vann i 15-20 minutter, skrubb og skyll dem godt, spesielt for sand.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i biter.

  • Surr sjalottløk og hvitløk i olivenolje, tilsett hjerteskjell, legg på lokk og kok til skjellene åpner seg, ca. 2 minutter. 

  • Ha tomat, salvie og finhakket basilikum i gryten sammen med hjerteskjell når de har åpnet seg.

  • Sil vannet av pastaen, rør inn litt olivenolje og bland med hjerteskjellene.

  • Smak til med salt og pepper.

Server pastaen nylaget.