Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Grillet hummer med urtesmør

Gi hummeren et løft med urtesmør av basilikum, hvitløk og fennikel. En fryd for smaksløkene og sannsynligvis en ny favoritt i hjemmet.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  • Knus klørne med baksiden av en kniv.

  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, fennikel og basilikum, og press saften fra sitron.

  • Bland det sammen med romtemperert smør, eggehvite og pepper. Bruk gjerne en stavmikser.

  • Fordel urtesmøret over halekjøttet på hummeren og legg den på et stekebrett med skallet ned.

  • Grill hummeren i stekeovnen i 7 minutter.

Serveres med salat og brød.