Hummer med estragonsmør og potetpuré
Hummer er en fantastisk råvare. Ved å steke og ovnsbake den i estragonsmør vil du få et saftig og smakfullt hummerkjøtt. Dette er en oppskrift du sent vil glemme.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Ta tak inntil klofestet og vri klørne av hummeren.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Finhakk estragon, og bland sammen med romtemperert smør, salt og pepper.
Fordel estragonsmøret over halekjøttet på hummeren.
Varm en tørr stekepanne, og stek hummeren med skallet ned i 3-4 minutter på middels varme.
Ha hummerhalvdelene over i en smurt, ildfast form med skallet ned, og stek midt i stekeovnen i 3 minutter.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Rens halekjøttet fra skallet.
Potetpuré
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré.
Smak til med salt og pepper.
Syltede grønnsaker
Skjær lange, tynne strimler av gulrot, gjerne med en mandolin hvis du har.
Skjær purreløk i strimler.
Kok opp vann, eddik og sukker.
Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.
Server hummer med potetpurè og syltede grønnsaker.
Tips: Ta gjerne vare på hummerklørne og bruk dem i en annen rett. Hummerskallet kan du bruke til å lage hummerolje.