Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Ekspress fiskesuppe

Denne oppskriften egner seg til middag like godt på tur som hjemme ved middagsbordet, og er en favoritt blant barna. Hvis du tar den med på tur kan alt klargjøres på forhånd, og både sei, torsk og hyse egner seg i suppen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm.
  • Vask og rens grønnsakene.
  • Riv potet, sellerirot og gulrot på den groveste på et rivjern.
  • Skjær purre i tynne ringer.
  • Varm margarinen i en kjele, og surr potet, sellerirot, karri, kajennepepper og gurkemeie i noen minutter.
  • Tilsett vann og buljongterning, la suppen koke opp og koke i 5 minutter.
  • Rør kraftig i suppen så poteten går i stykker, da blir suppen tykkere.
  • Tilsett fisk, gulrot og purre, og gi suppen et nytt oppkok.
  • Ha i matfløte, varm opp og smak til med krydder og litt salt.
  • Server straks.

Tips: Denne oppskriften er uten egg, skalldyr og nøtter. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da er oppskriften også glutenfri.