Ekspress fiskesuppe
Denne oppskriften egner seg godt på tur, og er en favoritt blant barna. Alt klargjøres på forhånd, og både sei, torsk og hyse egner seg i suppen.
Fremgangsmåte
Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm.
Vask og rens grønnsakene.
Riv potet, sellerirot og gulrot på den groveste på et rivjern.
Skjær purre i tynne ringer.
Varm margarinen i en kjele, og surr potet, sellerirot, karri, kajennepepper og gurkemeie i noen minutter.
Tilsett vann og buljongterning, la suppen koke opp og koke i 5 minutter.
Rør kraftig i suppen så poteten går i stykker, da blir suppen tykkere.
Tilsett fisk, gulrot og purre, og gi suppen et nytt oppkok.
Ha i matfløte, varm opp og smak til med krydder og litt salt.
Server straks.
Tips: Denne oppskriften er uten egg, skalldyr og nøtter. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da er oppskriften også glutenfri.