Gravet ishavsrøye med potetstuing
Gravet laks er en tradisjon i Norge. Denne oppskriften er en variant med ishavsrøye i stedet for laks, og potetstuing i stedet for sennepssaus.
Fremgangsmåte
Fjern skinn og bein fra filetene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
Bland sammen salt, sukker og sennepsfrø, og gni blandingen godt inn i filetene på begge sider.
Legg litt basilikum i bunnen av en form og legg en av filetene over.
Dryss over saltblanding og basilikum, og legg over en filet.
Dryss basilikum over, dekk med plastfolie og la fisken stå kaldt i 2 døgn. Snu den et par ganger i løpet av den tiden.
Skjær fisken i tynne skiver og legg på et fat.
Potetstuing
Skrell potet og skjær i terninger på ca. 2 cm.
Kok potetterningene møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og la dem dampe fra seg.
Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la surre i 1-2 minutter.
Spe med melk og matfløte til en jevn saus.
Smak til med salt og pepper, og vend inn potetterningene.
Server gravet ishavsrøye med basilikum drysset over, og med potetstuing ved siden av.