Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Grillet hel ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa

Helgrillet ishavsrøye er smakfull i seg selv, men i denne oppskriften får den en ekstra god smak med urteolje. Som tilbehør passer en hjemmelaget salsa perfekt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Fjern hodet og sporen av fisken.
  • Skyll fisken i kaldt vann og tørk den godt med tørkepapir.
  • Kjør urter og olje i en blender til en jevn urteolje.
  • Brett et ark grillfolie dobbelt, legg fisken på folien og pensle med urteoljen.
  • Pakk sammen folien, legg den på grillen og legg på lokk.
  • La fisken ligge til den er ferdig, ca. 15 minutter.
  • Ta fisken av grillen og la den hvile i 4 minutter.

Tomat- og fennikelsalsa

  • Skjær tomat i små terninger og fennikel i tynne strimler.
  • Finhakk persille, oliven og basilikum.
  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og smak den til med salt og pepper.

Servering

  • Server grillet ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa og brød ved siden av.