Grillet hel ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa
Helgrillet ishavsrøye er smakfull i seg selv, men i denne oppskriften får den en ekstra god smak med urteolje. Som tilbehør passer en hjemmelaget salsa perfekt.
Fremgangsmåte
Fjern hodet og sporen av fisken.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den godt med tørkepapir.
Urteolje
Kjør urter og olje i en blender til en jevn urteolje.
Brett et ark grillfolie dobbelt, legg fisken på folien og pensle med urteoljen.
Pakk sammen folien, legg den på grillen og legg på lokk.
La fisken ligge til den er ferdig, ca. 15 minutter.
Ta fisken av grillen og la den hvile i 4 minutter.
Tomat- og fennikelsalsa
Skjær tomat i små terninger og fennikel i tynne strimler.
Finhakk persille, oliven og basilikum.
Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og smak den til med salt og pepper.
Server grillet ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa og brød ved siden av.