Grillet hel ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa
Helgrillet ishavsrøye er smakfull i seg selv, men i denne oppskriften får den en ekstra god smak med urteolje. Som tilbehør passer en hjemmelaget salsa perfekt.
Fremgangsmåte
- Fjern hodet og sporen av fisken.
- Skyll fisken i kaldt vann og tørk den godt med tørkepapir.
- Kjør urter og olje i en blender til en jevn urteolje.
- Brett et ark grillfolie dobbelt, legg fisken på folien og pensle med urteoljen.
- Pakk sammen folien, legg den på grillen og legg på lokk.
- La fisken ligge til den er ferdig, ca. 15 minutter.
- Ta fisken av grillen og la den hvile i 4 minutter.
Tomat- og fennikelsalsa
- Skjær tomat i små terninger og fennikel i tynne strimler.
- Finhakk persille, oliven og basilikum.
- Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og smak den til med salt og pepper.
Servering
- Server grillet ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa og brød ved siden av.