Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels

Gryte med ishavsrøye og skalldyr

Ingenting varmer som en gryte med ishavsrøye, blåskjell og reker. I denne oppskriften bruker du fiskekraft, men det er ingenting i veien for å bruke fiskebuljong.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
  • Skjær filetene i ca. 3 cm store biter.
  • Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær vårløk i biter.
  • Skjær gulrot og fennikel i strimler.
  • Surr alle grønnsakene i olivenolje til løken er myk.
  • Tilsett tomatpuré og surr videre 2-3 minutter.
  • Hell i hvitvin og kok inn til det halve.
  • Ha i fiskekraft og kok noen minutter.
  • Tilsett blåskjellene og kok til de åpner seg, ca. 2 minutter.
  • Smak til med salt.
  • Ha fisken i gryten, og la trekke til den er ferdig, ca. 3 minutter.
  • Tilsett rekene i gryten rett før servering.

Aïoli

  • Press hvitløk og rør sammen med eggeplomme og sitronsaft.
  • Bruk hurtigmikser eller stavmikser og spe med olje, litt om gangen, til aïolien tykner. Tilsett et par dråper kaldt vann og pisk videre om den begynner å skille seg.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server gryten med aïoli og brød ved siden av.