Gryte med ishavsrøye og skalldyr
Ingenting varmer som en gryte med ishavsrøye, blåskjell og reker. I denne oppskriften bruker du fiskekraft, men det er ingenting i veien for å bruke fiskebuljong.
Fremgangsmåte
- Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
- Skjær filetene i ca. 3 cm store biter.
- Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær vårløk i biter.
- Skjær gulrot og fennikel i strimler.
- Surr alle grønnsakene i olivenolje til løken er myk.
- Tilsett tomatpuré og surr videre 2-3 minutter.
- Hell i hvitvin og kok inn til det halve.
- Ha i fiskekraft og kok noen minutter.
- Tilsett blåskjellene og kok til de åpner seg, ca. 2 minutter.
- Smak til med salt.
- Ha fisken i gryten, og la trekke til den er ferdig, ca. 3 minutter.
- Tilsett rekene i gryten rett før servering.
Aïoli
- Press hvitløk og rør sammen med eggeplomme og sitronsaft.
- Bruk hurtigmikser eller stavmikser og spe med olje, litt om gangen, til aïolien tykner. Tilsett et par dråper kaldt vann og pisk videre om den begynner å skille seg.
- Smak til med salt og pepper.
- Server gryten med aïoli og brød ved siden av.