Gryte med ishavsrøye og skalldyr
Ingenting varmer som en gryte med ishavsrøye, blåskjell og reker. I denne oppskriften bruker du fiskekraft, men det er ingenting i veien for å bruke fiskebuljong.
Fremgangsmåte
Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
Skjær filetene i ca. 3 cm store biter.
Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær vårløk i biter.
Skjær gulrot og fennikel i strimler.
Surr alle grønnsakene i olivenolje til løken er myk.
Tilsett tomatpuré og surr videre 2-3 minutter.
Hell i hvitvin og kok inn til det halve.
Ha i fiskekraft og kok noen minutter.
Tilsett blåskjellene og kok til de åpner seg, ca. 2 minutter.
Smak til med salt.
Ha fisken i gryten, og la trekke til den er ferdig, ca. 3 minutter.
Tilsett rekene i gryten rett før servering.
Aïoli
Press hvitløk og rør sammen med eggeplomme og sitronsaft.
Bruk hurtigmikser eller stavmikser og spe med olje, litt om gangen, til aïolien tykner. Tilsett et par dråper kaldt vann og pisk videre om den begynner å skille seg.
Smak til med salt og pepper.
Server gryten med aïoli og brød ved siden av.