Kryddergravet ishavsrøye med avokadosaus
Her er en ny variant av gravet ishavsrøye. I denne oppskriften bruker du spennende krydder og en smakfull avokadosaus. Denne retten må prøves!
Fremgangsmåte
- Rist pepper, kardemomme, szechuanpepper og stjerneanis i en varm, tørr stekepanne i ca. 5 minutter. Avkjøl og mal med en krydderkvern.
- Tilsett salt og sukker i krydderblandingen.
- Legg halvparten av ishavsrøyen med skinnsiden ned i en form, og ha over halvparten av krydderblandingen.
- Legg resten av ishavsrøyen over der igjen med kjøttsiden ned, og ha resten av krydderblandingen over.
- Dekk med plastfolie og legg lett press på.
- Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden.
Avokadosaus
- Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med limesaft og vann.
- Ha i finhakket hvitløk, chili og korianderblader.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær ishavsrøye i tynne skiver og server på et fat med avokadosaus og salat.