Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Kryddergravet ishavsrøye med avokadosaus

Her er en ny variant av gravet ishavsrøye. I denne oppskriften bruker du spennende krydder og en smakfull avokadosaus. Denne retten må prøves!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rist pepper, kardemomme, szechuanpepper og stjerneanis i en varm, tørr stekepanne i ca. 5 minutter. Avkjøl og mal med en krydderkvern.
  • Tilsett salt og sukker i krydderblandingen.
  • Legg halvparten av ishavsrøyen med skinnsiden ned i en form, og ha over halvparten av krydderblandingen.
  • Legg resten av ishavsrøyen over der igjen med kjøttsiden ned, og ha resten av krydderblandingen over.
  • Dekk med plastfolie og legg lett press på.
  • Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden.

Avokadosaus

  • Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med limesaft og vann.
  • Ha i finhakket hvitløk, chili og korianderblader.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Skjær ishavsrøye i tynne skiver og server på et fat med avokadosaus og salat.