Kryddergravet ishavsrøye med avokadosaus
Her er en ny variant av gravet ishavsrøye. I denne oppskriften bruker du spennende krydder og en smakfull avokadosaus. Denne retten må prøves!
Fremgangsmåte
Rist pepper, kardemomme, szechuanpepper og stjerneanis i en varm, tørr stekepanne i ca. 5 minutter. Avkjøl og mal med en krydderkvern.
Tilsett salt og sukker i krydderblandingen.
Legg halvparten av ishavsrøyen med skinnsiden ned i en form, og ha over halvparten av krydderblandingen.
Legg resten av ishavsrøyen over der igjen med kjøttsiden ned, og ha resten av krydderblandingen over.
Dekk med plastfolie og legg lett press på.
Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden.
Avokadosaus
Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med limesaft og vann.
Ha i finhakket hvitløk, chili og korianderblader.
Smak til med salt og pepper.
Skjær ishavsrøye i tynne skiver og server på et fat med avokadosaus og salat.