Gresskarsuppe med kamskjell
Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett.
Fremgangsmåte
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.
Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.
Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.
La suppen koke i ca. 10-15 minutter.
Rør inn halvparten av crème fraîche.
Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.
Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser.
Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.
Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen.
Server suppen med resten av créme fraîche og brød ved siden av.