Kamskjell med urtesalat
Denne oppskriften på råmarinerte kamskjell er en spennende måte å tilberede kamskjell på. Kamskjell med urtesalat passer godt som forrett eller tapas.
Fremgangsmåte
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Skjær kamskjellmusklene i tynne skiver og fordel dem på tallerkener.
Rens og skyll salat og friske urter, og legg alt på tørkepapir.
Bland salaten med urtene i en bolle.
Marinade
Finhakk chili, sjalottløk og hvitløk.
Riv skall og press saften av lime, og bland sammen med chili, sjalottløk, hvitløk, olivenolje og valnøttolje.
Smak til med salt, pepper og frisk koriander.
Drypp litt marinade over kamskjellene og bruk resten over salaten.
Kvern pepper over kamskjellene og server med salaten ved siden av.