Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Kamskjell med urtesalat

Denne oppskriften på råmarinerte kamskjell er en spennende måte å tilberede kamskjell på. Kamskjell med urtesalat passer godt som forrett eller tapas.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Skjær kamskjellmusklene i tynne skiver og fordel dem på tallerkener.

  • Rens og skyll salat og friske urter, og legg alt på tørkepapir.

  • Bland salaten med urtene i en bolle.

Marinade

  • Finhakk chili, sjalottløk og hvitløk.

  • Riv skall og press saften av lime, og bland sammen med chili, sjalottløk, hvitløk, olivenolje og valnøttolje.

  • Smak til med salt, pepper og frisk koriander.

  • Drypp litt marinade over kamskjellene og bruk resten over salaten.

Kvern pepper over kamskjellene og server med salaten ved siden av.