Grillet kamskjell med chilikål
Det smakfulle tilbehøret i denne oppskriften løfter kamskjellene til nye høyder. Lag gjerne chilikålen en dag i forveien slik at smakene får blandet seg godt.
Fremgangsmåte
Varm grillen.
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Tørk kamskjellene godt, og dryss med salt og pepper.
Pensle dem med rapsolje og grill i ca. 1 minutt på hver side.
Chilikål
Skjær hodekål i tynne strimler, og finhakk persille og koriander.
Bland det godt sammen med chilisaus og salt.
Vinaigrette
Press saften fra lime.
Bland limesaften med honning, sennep, soyasaus og sesamolje.
Tilbehør
Finhakk hvitløk og fres i smør til den er gyllen.
Tilsett mais og stek i ca. 6 minutter på middels varme.
Smak til med salt og pepper.
Server kamskjellene rett fra grillen med chilikål, stekt mais og vinaigrette dryppet over.
Tips: Kamskjellene kan også stekes i en vanlig stekepanne eller i en grillpanne.