Kamskjell med sitron og ingefær
Denne oppskriften har spennende ingredienser fra det asiatiske kjøkken og passer utmerket som forrett. En kjapp og god rett.
Fremgangsmåte
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Skjær hvert kamskjell i to like tykke skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver og ingefær i strimler.
Varm to tredeler av peanøttoljen i en stekepanne.
Ha i kamskjell og stek raskt på middels varme, ca. 30 sekunder på hver side. Legg dem på et fat.
Varm resten av peanøttoljen, ha i vårløk og surr den i noen sekunder.
Tilsett sitronsaft og sherry, og kok opp.
Rør inn syltet ingefær, smak til med salt og pepper, og ev. litt lake fra den syltede ingefæren.
Server stekte kamskjell med vårløkwoken.