Kongekrabbe med blomkålkrem og sitrondressing
En fullvoksen kongekrabbe veier mer enn 14 kg og kan bli over to meter lang. Det er beinene som anses som delikatessen. Server dem med blomkålkrem og sitrondressing.
Fremgangsmåte
Del kongekrabbebeinene og skjær dem i små biter.
Dressing
Finhakk sjalottløk.
Riv skallet og press saften av sitron.
Fres sjalottløk i rapsolje uten at den får farge.
Tilsett skallet og saften av sitron, og honning.
Blomkålkrem
Del blomkål i store buketter.
Legg til side en fjerdedel av blomkålbukettene og kok resten møre i fløte i ca. 20 minutter.
Mos den kokte blomkålen til en puré, og smak til med salt og pepper.
Stek resten av blomkålbukettene i rapsolje til de blir sprø og får litt farge, ca. 5 minutter.
Server kongekrabbe med sitrondressing, blomkålkrem og -buketter, feltsalat og kjørvel.