Ramen med kongekrabbe og karrisuppe
Hemmeligheten bak en god ramen ligger i nudlene. I denne oppskriften lager du nudlene fra bunnen av. Prøv den i helgen, den kan fort bli en ny favoritt.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 120 °C.
Rens kongekrabbebein, men la litt være igjen i skallet. Det skal brukes som pynt.
Fres kongekrabbebein med skall raskt i en stekepanne med litt rapsolje, og sett til side.
Nudler
Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.
Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.
Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.
Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.
Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.
Rull hver porsjon på en pastamaskin. Start på bredeste tykkelse og jobb den inn, til du når tykkelse 2.
Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.
Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder, i usaltet vann.
Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.
Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet, og ha dem i bollen.
Suppe
Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil kraften.
Varm opp kraften til 95 °C, tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.
Del sitrongress på langs og ha det i kraften sammen med kokosmelk, curry paste og limeblad.
Kok opp suppen før servering.
Tilbehør
Skjær squash i skiver og kok i ca. 1 minutt.
Ha nudler, kongekrabbekjøtt og squash i suppeskåler og hell kokende suppe over. Server med limebåter og koriander, og pynt med kongekrabbebein med skall på.
Tips: Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder. Du kan også bruke ferdiglagede hvetenudler.