Foto: Studio DreyerHensley
Glasert snøkrabbe
Snøkrabbe lar seg godt kombinere med sterke smaker. I denne oppskriften har vi glasert snøkrabbebeinene i en spennende blanding av ulike sauser, krydder og urter.
Fremgangsmåte
- Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden, slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.
Glasering
- Finhakk hvitløk og gressløk, og riv ingefær.
- Riv skallet og press saften av lime.
- Ha hvitløk, gressløk, ingefær, limeskall og -saft i en kasserolle.
- Bland inn sweet chilisaus, soyasaus, brunsukker og ketchup.
- Kok opp og la blandingen småkoke på svak varme under omrøring til sausen tykner, 20-25 minutter.
- Ha rapsolje i en stekepanne og fres snøkrabbebeinene i 3-4 minutter på høy varme.
- Hell over glaseringen og dryss over grovhakket vårløk før servering.
- Server glaserte snøkrabbebein.
Tips: Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra snøkrabbebeinene, eller bruk fingrene.