Glasert snøkrabbe
Snøkrabbe lar seg godt kombinere med sterke smaker. I denne oppskriften har vi glasert snøkrabbebeinene i en spennende blanding av ulike sauser, krydder og urter.
Fremgangsmåte
Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden, slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.
Glasering
Finhakk hvitløk og gressløk, og riv ingefær.
Riv skallet og press saften av lime.
Ha hvitløk, gressløk, ingefær, limeskall og -saft i en kasserolle.
Bland inn sweet chilisaus, soyasaus, brunsukker og ketchup.
Kok opp og la blandingen småkoke på svak varme under omrøring til sausen tykner, 20-25 minutter.
Ha rapsolje i en stekepanne og fres snøkrabbebeinene i 3-4 minutter på høy varme.
Hell over glaseringen og dryss over grovhakket vårløk før servering.
Server glaserte snøkrabbebein.
Tips: Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra snøkrabbebeinene, eller bruk fingrene.