Foto: Norwegian Seafood Council
Suppe med krabbe
En suppe kan lages på mange måter, og i denne oppskriften blir krabben og grønnsakene tilsatt ved servering. Grønnsakene vendt i urteolje gir ekstra god smak.
Fremgangsmåte
-
Rens krabbeklør og ta ut kjøttet.
-
Skjær gulrot, persillerot og det hvite av purren i tynne strimler.
-
Kok fiskekraft, hvitvin og kremfløte inn til ca. to tredeler, eller til kraftig og god smak.
-
Gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la dem renne godt fra seg.
Urteolje
-
Finhakk persille og dill, og pisk sammen med olivenolje og salt.
-
Vend grønnsakene inn i urteoljen.
Server suppen i varme tallerkener, legg i krabbekjøtt og grønnsaker, og drypp litt olivenolje over.
Tips: Urteoljen holder seg i tett glass i kjøleskapet i minst 1 uke.