Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter
Lag denne nydelige oppskriften neste gang du skal invitere gjester til middag. Et godt tips er å bruke steketermometer når du steker kveiten, da blir den saftig.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk.
Skjær kveiten i serveringsstykker.
Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.
Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.
Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.
Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.
Dra skinnet forsiktig av ved servering.
Hasselbackpoteter
Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom.
Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.
Smelt smør og pensle potetene.
Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter.
Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.
Kaperssmørsaus
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank.
Tilsett hvitvin og kok til det halve.
Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.
Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ha kapers i sausen rett før servering.
Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og dampede aspargesbønner.