Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto
Ovnsbakt kveite er en fantastisk fisk å servere gjester. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør verdig en så flott fisk. Et festmåltid med gode norske råvarer.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk med tørkepapir.
- Skjær kveiten i serveringsstykker og legg stykkene i en smurt ildfast form med skinnet ned.
- Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.
- Bak kveiten midt i stekeovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 20 minutter. Om du bruker termometer skal kjernetemperaturen være 45 °C.
Byggrisotto
- Kok byggris i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.
- Rør inn smør og parmesan, smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille like før servering.
Eplesmørsaus
- Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør og eplejuicen godt kokt inn.
- Hell på fløte og kok sausen til den tykner.
- Ta kasserollen av ovnen og visp inn kaldt smør i små porsjoner.
- Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. Hold sausen forsiktig varm.
- Rør inn epleterninger like før servering.
Gulrotpuré
- Skjær gulrot i tynne skiver og kok dem møre i usaltet vann.
- Hell av kokevannet og mos gulrøttene.
- Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.
Servering
- Server kveiten med byggrisotto, eplesmørsaus og gulrotpuré.