Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus

Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus

Kveite hører tradisjonelt julen til og denne varianten serveres med en syrlig eplesmørsaus til. Trikset her er å bruke steketermometer for å få kveiten saftig og god.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,47619

Ingredienser

Antall porsjoner

Eplesmørsaus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Tørk kveiten med tørkepapir, dryss over salt og pepper og ha i en smurt ildfast form.

  • Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fisken og bak midt i stekeovnen til fisken får en kjernetemperatur på 49 °C.

  • La kveiten hvile på kjøkkenbenken i ca. 5 minutter. Temperaturen vil stige noen grader til, men bør ikke overstige 55 °C.

  • Skjær brokkoli, stangselleri og sukkererter i små biter og kok i saltet vann til de har litt motstand i kjernen, ca. 3 minutter.

Eplesmørsaus

  • Skjær sjalottløk i biter.

  • Kok sjalottløk og eplejuice til væsken er halvert.

  • Sil over i en ny kasserolle, tilsett kremfløte og kok opp.

  • Ha i smør og smak til med salt, sitronsaft og tabasco.

  • Finhakk eple og ha i sausen rett før servering.

Server ovnsbakt kveite med grønnsaker, eplesmørsaus og potet.