Foto: Studio DreyerHensley
Ovnsbakt kveite med pinjekjerner
Til en flottere middag er kveite en nydelig fisk å bruke. Kveiten bakes i stekeovnen mens du lager en puré av mandelpotet og avslutter med ristede pinjekjerner.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Dryss grovt salt på kveitefileten og la den ligge i ca. 5 minutter.
- Skyll av saltet i kaldt vann og tørk fileten med tørkepapir.
- Legg cherrytomater i en smurt ildfast form med olivenolje, revet hvitløk, litt salt og sukker, og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
- Rist pinjekjerner i tørr stekepanne.
- Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på stekebrett med bakepapir. Bakes i stekeovnen i 8-12 minutter.
Mandelpotetpuré
- Skrell og kok mandelpotet i vann uten salt til de er møre.
- Hell av vann, og la potetene dampe så de blir tørre.
- Mos potetene, tilsett smør og bland godt.
- Tilsett helmelk til passe konsistens, og smak til med salt og pepper.
Brunet smør
- Kok opp smør i en kasserolle og ta bort skummet med en skje.
- Når smøret begynner å bli brunt, siles det over i en ny kasserolle uten at det brune blir med.
- Ha i hakket sjalottløk, soyasaus, og saft og skall av sitron.
Lun brokkoli
- Skjær brokkoli i små buketter og kok dem lett i vann.
- Hell av vannet og surr brokkolien i olivenolje og sitronsaft.
- Smak til med salt.
Servering
- Server kveiten med pinjekjerner drysset over, og med cherrytomater, mandelpotetpuré, brunet smør og lun brokkoli ved siden av.