Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Bakt laksefilet med potet- og grønnsaksalat

Hel bakt laks trenger ikke å være tidkrevende. Denne oppskriften er både god og enkel, og servert med potet- og grønnsaksalat blir det litt av et festmåltid.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C. 

  • Dryss salt og sukker på laksefileten, og la den ligge i 15 minutter. 

  • Gni laksen inn med olivenolje, legg i en langpanne med skinnsiden ned og stek den i stekeovnen i ca. 12 minutter.

Potet- og grønnsaksalat

  • Del blomkål i buketter, og skjær gulrot i skiver.

  • Skjær sukkererter, potet og vårløk i to.

  • Kok grønnsakene møre i vann, og hell av kokevannet.

Sennepsvinaigrette

  • Pisk sammen alle ingrediensene til sennepsvinaigretten og smak til med pepper.

  • Vend grønnsakene inn i vinaigretten.

Server ovnsbakt laks med potet- og grønnsaksalaten ved siden av.