Barnas fiskegryte med laks og grønnkål
Denne fiskegryten for barn har en frisk, søt og syrlig smak som passer for godt for de minste. I tillegg er det en god kilde til jern, vitaminer og omega 3-fettsyrer.
Fremgangsmåte
- Skjær laks i biter og sjekk for bein.
- Skjær søtpotet, gulrot og løk i biter, og kok møre i usaltet vann under lokk i ca. 15 minutter.
- Fjern stilken fra grønnkål, skrell eple, og skjær i biter. Ha i kasserollen etter 10 minutters koketid.
- Tilsett laks de siste 3-4 minuttene og la trekke.
- Hell kokevannet i en skål, og tilsett olivenolje, dill og eggeplomme i kasserollen.
- Spe på med litt av kokevannet og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens.
- Denne fiskegryten passer for barn fra 6 måneder og opp.
Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.