Gå til hovedinnhold
Foto: Sentralen
20-30 min

Barnas fiskegryte med laks og grønnkål

Denne fiskegryten for barn har en frisk, søt og syrlig smak som passer for godt for de minste. I tillegg er det en god kilde til jern, vitaminer og omega 3-fettsyrer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i biter og sjekk for bein.
  • Skjær søtpotet, gulrot og løk i biter, og kok møre i usaltet vann under lokk i ca. 15 minutter.
  • Fjern stilken fra grønnkål, skrell eple, og skjær i biter. Ha i kasserollen etter 10 minutters koketid.
  • Tilsett laks de siste 3-4 minuttene og la trekke.
  • Hell kokevannet i en skål, og tilsett olivenolje, dill og eggeplomme i kasserollen.
  • Spe på med litt av kokevannet og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens.
  • Denne fiskegryten passer for barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.