Gå til hovedinnhold
Foto: Sentralen
20-30 min

Barnas fiskegryte med laks og søtpotet

Denne fiskegryten med laks er både rik på smak og næring. Med Vitamin A, C og E, og de essensielle fettsyrene fra laksen er retten et godt tilskudd for barn i vekst. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i biter og sjekk for bein.
  • Skrell og skjær søtpotet og løk i biter, og kok dem møre i usaltet vann i ca. 15 minutter. Kokevannet skal bare så vidt dekke søtpoteten og løken.
  • Skjær paprika i biter og ha i kasserollen etter ca. 10 minutter koketid.
  • Ha laks i kasserollen de siste 3-4 minuttene og la trekke.
  • Hell kokevannet i en skål og ha i finhakket basilikum og eggeplomme i kasserollen.
  • Spe på med litt av kokevannet og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens.
  • Smak til med sitronsaft og paprikapulver.
  • Denne fiskegryten passer til barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.