Gå til hovedinnhold
Foto: Sentralen
20 min

Barnas laks med brokkoli og ris

Laks med brokkoli og ris er gode kilder til omega 3-fettsyrer, vitamin D, antioksidanter og fiber. Denne oppskriften på barnemat er både enkel å lage og smaker godt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i biter og sjekk for bein.

  • Kok ris etter anvisning på pakken, men uten salt.

  • Del brokkoli i små biter og kok møre i usaltet vann under lokk, ca. 8 minutter. 

  • Ha laks og erter i kasserollen de siste 3-4 minuttene, og la trekke. 

  • Hell av kokevannet i en skål, og ha i ris og olivenolje i kasserollen.

  • Spe på med litt av kokevannet, og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens. 

Denne retten passer til barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.