Grillet laks med blåbærmarinert byggris
Denne oppskriften har tilbehøret i fokus. Frisk blåbærmarinert byggris, dressing og salat passer utmerket til grillet laks.
Fremgangsmåte
Skjær laksen i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper.
Legg laksen på et stykke smurt grillfolie og grill den i ca. 2 minutter på hver side.
Byggris
Kok byggris etter anvisning på pakken og avkjøl den.
Knus halvparten av blåbærene og finhakk vårløk.
Bland knuste blåbær og bringebæreddik i en bolle og pisk inn olivenoljen litt om gangen.
Tilsett byggris, hele blåbær og vårløk, og smak til med salt og pepper.
Dressing
Finhakk persille og rør sammen med crème fraîche og bringebæreddik.
Smak til med litt sukker om nødvendig.
Server grillet laks med byggris, dressing og frisk salat ved siden av.
Tips: Byggris kan fint byttes ut med middagsbygg. Om du ikke har friske blåbær kan du bruke fryste.