Foto: Studio DreyerHensley
Grillet laks med blåbærmarinert byggris
Denne oppskriften har tilbehøret i fokus. Frisk blåbærmarinert byggris, dressing og salat passer utmerket til grillet laks.
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper.
- Legg laksen på et stykke smurt grillfolie og grill den i ca. 2 minutter på hver side.
Byggris
- Kok byggris etter anvisning på pakken og avkjøl den.
- Knus halvparten av blåbærene og finhakk vårløk.
- Bland knuste blåbær og bringebæreddik i en bolle og pisk inn olivenoljen litt om gangen.
- Tilsett byggris, hele blåbær og vårløk, og smak til med salt og pepper.
Dressing
- Finhakk persille og rør sammen med crème fraîche og bringebæreddik.
- Smak til med litt sukker om nødvendig.
- Server grillet laks med byggris, dressing og frisk salat ved siden av.
Tips: Byggris kan fint byttes ut med middagsbygg. Om du ikke har friske blåbær kan du bruke fryste.