Thailandske fiskekaker

Disse fiskekakene er så spennende at du vil lage dem til både middag, tapas og turmat. Du kan gi fiskekakene din egen vri ved å bytte ut noen av urtene og grønnsakene.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 4,13068323863638

Ingredienser

Antall porsjoner

Dippsaus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skyll og tørk torske- og laksefiletene godt.

  • Hakk filetene fint for hånd og ha det over i en bolle.

  • Rens chili og fjern frøene. 

  • Rør sammen finhakket chili, ingefær, hvitløk, koriander og vårløk.

  • Tilsett revet skall av lime, sesamolje, maisenna og brunt sukker. 

  • Bland dette godt sammen med den hakkede fisken. 

  • Skyll hendene i kaldt vann før kakene lages.

  • Lag kaker som er ca. 5 cm i diameter og ca. 1,5 cm tykke. 

  • La kakene hvile i kjøleskapet i ca. 10 minutter før de stekes. Dette er for å hindre at kakene smuldrer opp under steking. 

  • Varm olje i en stekepanne og stek kakene forsiktig til de er gjennomstekt og gylne.

Dippsaus

  • Press saften av lime og tilsett litt skall av lime. 

  • Finhakk chili, vårløk og frisk koriander og bland dette godt sammen.

  • Tilsett sweet chilisaus, soyasaus og fish sauce.

  • Smak til med litt sukker og fish sauce. 

Server fiskekakene med saus, ris, salat og lime.

Tips: Fiskekakene kan lages inntil 24 timer i forveien. Dekk tallerkenen godt til og oppbevar i kjøleskapet til de skal stekes.