Foto: Studio Dreyer Hensley
Grønnpepperlaks
Her kommer den rene, friske smaken av stekt laks til sin rett - og blir spisset av grønn pepper og rundet av den søte jordskokken. Sausen i denne oppskriften er superenkel.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Trykk grønne pepperkorn på laksefiletene, dryss over salt og pepper, og la stå litt.
- Stek laksen i stekepanne i en blanding av smør og olje med skinnsiden ned til den er rosa igjennom, ca. 2 minutter på hver side.
Gratinert jordskokk
- Skrell jordskokk og skjær tynne skiver med en ostehøvel.
- Skyll jordskokkskivene og rist av det meste av vannet.
- Legg skivene i en form, dekk med en tallerken og forkok dem i mikrobølgeovn til de er nokså myke, ca. 1 minutt.
- Bland lettrømme og revet hvitløk, og smak til med salt, pepper og muskat.
- Ta halvparten av jordskokkskivene ut av formen og ha på to tredel av rømmeblandingen sammen med litt revet ost.
- Legg over resten av jordskokkskivene og tilsett resten av rømmeblandingen.
- Klem litt på blandingen og ha over resten av osten.
- Stek i stekeovnen til toppen har en fin gyllen farge.
Saus
- Ta laksen ut av stekepannen. Ha i litt mer grønnpepper og tilsett sitronsaft.
- Klem grønnpepperen litt i stekepannen, og ha i crème fraîche og kok til en passe tykk saus.
Agurksalat
- Skjær agurk i tynne skiver med ostehøvel.
- Bland vann med eplecidereddik og smak til med sukker og salt.
- Hell blandingen over agurken, og ha i revet ingefær og frisk koriander.
- Server laksen med gratinert jordskokk, saus og agurksalat.